Resursbibliotek

Välkommen till Mikrofondens resursbibliotek! Vi vill göra det enklare för er att navigera i finansierings – djungeln. Här kan du ta del av resurser, guider, material och nyttiga tips kring finansiering för er som vill starta eller utveckla sociala företag, föreningar, kooperativ eller stiftelser. Här samlar vi rörligt material såsom skriftliga guider, poddar och länkar till sidor som kan fördjupa er kunskap ytterligare.


Mallar, checklistor & guider

Här är exempel och mallar! Är ni osäkra på hur ni ska utforma ett dokument kontakta Mikrofonden för vägledning eller Coompanion för rådgivning.

Mikrofonden frånsäger sig allt ansvar för eventuella juridiska tvister med anledning av nedanstående mallar. De som upprättar handlingar utifrån dessa mallar har således allt ansvar för handlingarnas utformning.

Boka Rådgivning!

Ni får ut allra mest av våra mallar verktyg genom att kombinera dem med rådgivning! Mikrofonden erbjuder kostnadsfri rådgivning i samarbete med Coompanion.

Läs mer om Coompanions rådgivning

Kontakta Mikrofonden

Ni hittar fler mallar, checklistor & guider på Coompanions hemsida.

samhällsentreprenörskap.com kan ni ta del av fler rapporter, studier & case, men även insikter, lärdomar & goda exempel kring de samhällsutmaningar vi står inför.


Mikrofondens erfarenhetsrapport

I Mikrofondens erfarenhetsrapport kan du läsa mer om Mikrofonden, hur vi bidrar till sociala investeringar, utmaningar inom social investering och varför sociala företag är ett starkt framtidshopp! Du hittar rapporten här!

Finansiering av sociala företag

Innovationscheckar

Coompanion förmedlar innovationscheckar till ett värde av 10,6 miljoner kronor till små och medelstora företag…
Read More

Investering i social ekonomi


VIDEOBIBLIOTEK

Webbinarie: Mikrofonden. När man söker hjälp med finansieringen från Mikrofonden behöver man inte ta på sig affärsdressen på första mötet. Och det är ok om det finns frågetecken i likviditetsbudgeten. Till skillnad från vanliga banker har Mikrofonden både tid och vilja att hjälpa nystartare med att hitta rätt.
Mikrofonden – Sveriges största sociala investerare på CO-DAYS LIVE
Hur kan vi göra direktinvesteringar som investerande medlemmar/medlemsinsatser i sociala företag?
Socialt företagande Jan Svensson, Mikrofonden Väst.
Hitta finansiering till ert företag – webbinarium.
Hur kan kreditgivning kopplas till globala målen? Webbinarium med Maria Flock Åhlander, vd på Ekobanken. Sändes den 7 maj 2020 av Mikrofonden Uppsala.
Lokalsamhällen ställer om ekonomiskt – onlineföreläsning med Ylva Lundkvist Fridh
Finansiering av hållbara idéer Webinarium från den 20/10 med Ingrid Westerfors, Mikrofonden.
Lokal ekonomi – Ylva Lundkvist Fridh. Ylva Lundkvist Fridh, Mikrofonden, föreläste om lokal ekonomi på träffen Smarta landsbygder inför 2023-2027. Träffen genomfördes den 23 februari.
Virtuella Almedalen 2020 – Genom stöd från Vinnova arbetar Mikrofonden Sverige, Ekobanken, Coompanion och Hela Sverige Ska Leva tillsammans för att kunna utveckla arbetssätt, nätverk och tjänster för att därmed kunna ge än större finansiellt stöd till sociala företag och hjälpa dem att vara hållbara på sikt
Lokalekonomidagarnas webbinarium: Vad är lokalekonomi? Vad betyder egentligen begreppet lokalekonomi? Hur kan fokus på lokalekonomi bidra till en hållbar utveckling? Vi reder ut innebörden, både teoretiskt och med praktiska exempel.
Lokalekonomidagarnas webbinarium: Finns kapital till lokal & social ekonomi? Flera myndigheter har haft i uppdrag att utreda om det finns brister i finansieringsmöjligheterna för sociala eller rurala företag. Den 4/12 berättade de vad de kommit fram till, på vårt webbinarium.
Lokalekonomidagarnas webbinarium: Finansiering av sociala innovationer. Vad är egentligen en social innovation? Och hur kan en social entreprenör få tag i pengarna som behövs för att göra verklighet av sin samhällsnyttiga uppfinning? I detta webbinarie pratar vi med Rosmarie Sundström och Rebecka Hagman från föreningen Co-grow som uppfunnit en
Lokalekonomidagarnas webbinarium: Finansiering för landsbygdsföretag.
Hur kan föreningar och kooperativ förmedla sin sociala nytta?
Social ekonomi får en alltmer betydande roll i samhället. För att kunna utveckla verksamheterna och växa behövs kunskap om, och tillgång till kapital. Hur kan föreningar och kooperativ förmedla sin sociala nytta på sätt som underlättar tillgången till privata och offentliga resurser?

PODDBIBLIOTEK

Lyssna på Mikrofondens podd
I vår podd hittar du avsnitt om vad Mikrofonden är, Mikrofondens samarbete med banker om främjandestrukturen för social innovation och mer. Lyssna här!

Lyssna på Coompanion Podden
Kooperation, socialt entreprenörskap och innovationer! Coompanion tar dig med på en upptäcksfärd med sikte på entreprenörskap som gör skillnad. Nya gäster i varje avsnitt. Lyssna här.

Translate »