Investera

Att göra samhällsnyttiga investeringar (social impact investment) blir allt mer populärt. Investeringarna skapar tydliga sociala och/eller miljömässiga effekter i samhället. Exempelvis kan det vara investeringar som syftar till att skapa:

  • arbete för målgrupper som står långt ifrån arbetsmarknaden
  • levande landsbygder
  • integration
  • miljöförbättringar

Mikrofonden är specialiserad på finansiering av den sociala sektorn och förvaltar idag investeringskapital både från privat- och offentlig sektor, såväl nationellt som regionalt.

Vill du investera?

Mikrofonden Väst fungerar som en katalysator för finansiering
inom den sociala ekonomin, liksom kunskapsförmedlare och vägledare i finansiella frågor. Mikrofonden Västs stöd, inte minst feedback och hjälp kring utveckling av bättre ekonomiska underlag och ökad ekonomisk hållbarhet i verksamheten, tillsammans med kreditgarantier gör att denna sektor lättare kan erhålla lån av banker, eller annan finansiering. Genom samarbete med en bredd av externa aktörer hjälper vi de verksamheter vi möter att nå fram till lösningar som inte alltid handlar om finansiering via oss eller banklån.

Företag, föreningar och privatpersoner kan investera kapital i Mikrofonden Väst, i form av förlagsinsatser, vilket 15 organisationer har gjort om totalt 1 227 000 kr.

Observera att detta inte är en kostnad, utan en placering (tillgång i er bokföring). Genom att placera kapital i Mikrofonden Väst möjliggör ni att vi kan stödja utvecklingen av social ekonomi genom att erbjuda kapital och garantier. Kontakta oss för ytterligare information.

Hur investerar jag?

Det finns flera sätt för dig som social investerare att investera och samverka med Mikrofonden:

  • Villkorat lån
  • Investerande medlem
  • Sponsring eller anslag

Vi skräddarsyr lösningar efter dina behov.

Privat eller offentlig?

Investeringarna ser lite olika ut beroende på om du är en offentlig eller privat aktör. Klicka vidare på knapparna för att få mera fördjupad information. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss för att diskutera en eventuell investering.


Translate »
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support