Söka finansiering

Hitta rätt finansiering

Samhällsentreprenörer, sociala företag, kooperativ och föreningar är välkomna att kontakta oss för att diskutera sina finansieringsbehov och om Mikrofonden kan vara en del av lösningen för att diskutera sina finansieringsbehov och om Mikrofonden kan vara en del av lösningen.

Nu kan ni påbörja er resa mot finansiering direkt på vår webbsida! Fyll i uppgifterna nedan så kommer er närmaste regionala Mikrofond eller Mikrofonden Sverige att ta kontakt med er för att hjälpa er vidare.

Kontakta gärna oss via info@mikrofonden.se innan ni fyller i er intresseanmälan.

Steg 1

Genom att använda vår intresseanmälan godkänner du att Mikrofonden hanterar dina personuppgifter i enlighet med GDPR och våra riktlinjer.

Mer om att söka finansiering

Vill ert kooperativ, företag eller förening utvecklas? Har ni svårt att hitta finansiering till det? Ni är inte ensamma! Företag och föreningar inom den sociala ekonomin* har ofta svårt att få finansiering även om behoven är små och återbetalningsförmågan är god. Mikrofonden kan kanske vara något för er.

Mikrofonden erbjuder garantier och kapitalinvesteringar till företag, föreningar, kooperativ, verksamheter och projekt inom social ekonomi och lokal utveckling. Med över 100 genomförda investeringar kan vi stolt titulera oss Sveriges största sociala investerare (social impact investor).


* Den sociala ekonomin utgörs av verksamheter som primärt har samhälleliga ändamål, bygger på demokratiska värderingar och är organisatoriskt fristående från den offentliga sektorn. Verksamheten bedrivs huvudsakligen i föreningar, kooperativ och stiftelser och har allmännytta eller medlemsnytta som främsta drivkraft.

Vad kan Mikrofonden hjälpa dig med?

Riskvilligt kapital

Vi ställer ut kreditgarantier, till exempel för:

  • Checkkredit
  • Banklån för investeringar
  • Banklån innan projektbidraget kommer
  • Hyra av lokal
  • Leasing av t.ex. miljöbil eller kaffemaskin

Riskkapital

Förlagslån eller medlemsinsatser i ekonomiska föreningar eller aktier i svb-bolag. Till exempel för:

  • Investeringar
  • Utvecklingsprojekt
  • Innovationer

Rådgivning om er affärsidé

Missa inte att ta hjälp av våra partners på Coompanion för att få kostnadsfri rådgivning kring er affärsidé eller uppstart av företag. Coompanion finns i hela landet och är experter på kooperativt och hållbart företagande. Läs mer »

coompanion mikrofonden

Transparens i våra investeringar

Mikrofonden arbetar med en så stor öppenhet och transparens som möjligt. Därför vill vi öppet visa vilka företag, föreningar, kooperativ, verksamheter eller projekt som utnyttjar våra tjänster. Vi har fått deras tillåtelse att publicera namnet och på så sätt kan våra medlemmar knyta kontakt med varandra för utbyte av erfarenheter eller eventuella samarbeten. Vidare kan de som investerat i Mikrofonderna följa och utvärdera hur deras kapital används.

OBS! Givetvis gäller sekretess vid intresseanmälan till oss och i vår finansiella rådgivning.

Resursbiblioteket

Vi vill göra det enklare för er att navigera i finansierings – djungeln. I Mikrofondens resursbibliotek kan du ta del av resurser, guider, material och nyttiga tips kring finansiering för er som vill starta eller utveckla sociala företag, föreningar, kooperativ eller stiftelser. Här samlar vi rörligt material såsom skriftliga guider, poddar och länkar till sidor som kan fördjupa er kunskap ytterligare.

Några exempel på företag som fått stöd av Mikrofonden

Translate »