Ansök om finansiellt stöd från Mikrofonden Väst

Vill ert kooperativ, företag eller förening utvecklas? Mikrofonden har tio miljoner kronor som ska investeras i sociala företag med start i oktober. Ansök nu!


Har ni en idé som bidrar till samhällsnytta eller driver ni kanske redan idag ett kooperativ, företag eller en förening som är redo att ta nästa steg? Låt inte er ide eller företagets expansion stoppas på grund av att ni inte har kapitalet som krävs. Idéer för ett hållbart samhälle är guld värda, så låt oss gå tillsammans för att ni ska kunna få det ekonomiska stöd ni behöver för att växa – och samhällsnyttan blomstra. Mikrofonden Väst söker just nu fem idéer/företag som bidrar till samhälls- och/eller miljönytta och som drivs genom kooperation. Samhällsentreprenörer, sociala företag, kooperativ och föreningar vars hjärta klappar extra för den sociala ekonomin men som gör samhällsnytta genom affärer!

Ansök här


Få stöd i upp till 36 månader

Under 36 månader har ni möjlighet att få stöd av Mikrofonden Väst kring era finansieringsbehov. Mikrofonden hjälper företag, föreningar, kooperativ och stiftelser med finansiering genom lånegarantier och investeringar, dessutom kan vi  i samarbete med Coompanion ge er kostnadsfri rådgivning om crowdfunding, projektmedel och andra spännande möjligheter till att hitta de medel som ni behöver för att ta nästa steg.


Olika typer av investeringar

Riskvilligt kapital:
Vi ställer ut kreditgarantier, till exempel för:

  • Checkkredit
  • Banklån för investeringar
  • Banklån innan projektbidraget kommer
  • Hyra av lokal
  • Leasing av t.ex. miljöbil eller kaffemaskin

Riskkapital:
Förlagslån eller medlemsinsatser i ekonomiska föreningar eller aktier i svb-bolag. Till exempel för:

  • Investeringar
  • Utvecklingsprojekt
  • Innovationer

Vem kan ansöka om stödet?

Samhällsentreprenörer, sociala företag, föreningar, verksamheter och projekt som verkar inom social ekonomi och lokal utveckling är välkomna att ansöka. Ni kan ansöka om ni har en idé kring ett projekt/kooperativ/socialt företag eller om ni redan driver en verksamhet med fokus på samhälls-och/eller miljönytta. Ett urval görs sedan för att se om Mikrofonden kan vara en del av lösningen.


Vi kan kooperation!

Med över 100 genomförda investeringar kan vi stolt titulera oss en av Sveriges största sociala investerare (social impact investor) och dessutom blev vi i år tilldelade Svensk Kooperations pris för kooperativ utveckling för våra insatser.Hur ansöker du?

Ansök via formuläret nedan så kommer Mikrofonden Väst att ta kontakt med er.

Du kan även kontakta Jan Svensson på tel: 0733725000


Ansök här

Translate »