Mikrofonden Sverige vinnare av priset Årets kooperativa utveckling 2021!

Svensk Kooperation som delar ut priset ger följande motivering och kommentar:

Genom att ge möjlighet för små kooperativa företag och start-ups att växa, med finansiellt stöd som såddinvesteringar, garantier och crowdfunding har Mikrofonden utvecklat kooperationen i Sverige och tilldelas nu Svensk Kooperations pris för kooperativ utveckling.

– Bristen på finansiering är ett hinder för kooperativ utveckling i Sverige just nu. Här gör Mikrofonden skillnad. De ger möjlighet till nya kooperativa företag i Sverige att växa och utvecklas. Finansiering är viktigt för alla företag och tyvärr kan det vara svårt för mindre kooperativa och sociala företag att få tillgång till finansiering hos finansieringsaktörer. Med hjälp av Mikrofondens finansiella stöd har kooperativa företag kunnat utveckla sina verksamheter, växa och skapa fler arbetstillfällen såväl som nya, innovativa och hållbara tjänster, säger Marie Nygren, ordförande i Svensk Kooperation. 

Svensk Kooperations pris för kooperativ utveckling delas ut till en insats som främjar den kooperativa utvecklingen i Sverige. Svensk Kooperation vill genom priset uppmärksamma de initiativ som görs runt om i landet som utvecklar det kooperativa och ömsesidiga företagandet och utgör goda, inspirerande exempel.

Läs mer om priset och motiveringen här.

Här i Uppsala finns Mikrofonden Uppsala län som är en av Mikrofondens regionala fonder runt om i landet. Helen Curry, verksamhetsledare, säger om priset att:

– Vi känner oss väldigt stolta över det här priset. Det är viktigt att även föreningar ska kunna få tag i kapital för att göra investeringar, så vi hoppas att fler får upp ögonen för det arbete vi gör.

Ett stort grattis till Mikrofonden Sverige och hela Mikrofonds-konsortiet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »