Finns det banker som vill låna ut pengar till den sociala ekonomin?

Inom den sociala ekonomin är associationsformerna ekonomisk- och ideell förening vanlig och vi hör ofta att de har problem med lån hos banken. Det beror dels på att verksamheten inte alltid kan möta bankens högt ställda krav på säkerheter, dels på en okunskap om dessa verksamheters sammanhang. Likväl är verksamheter inom den sociala ekonomin i behov av kapital, för att kunna starta, investera och kunna utvecklas. Vi har bjudit in Maria Flock Åhlander, VD på Ekobanken, för att prata om den sociala ekonomins möjligheter till lån hos banker. Finns det då några banker som tänker annorlunda? Som förstår den här typen av verksamheter och som vill låna ut? På det här webbinariet berättar Ekobanken om hur de tänker och agerar.

Vi ses i Zoom den 4 maj klockan 15 – 16.

Läs mer här. Du kan även anmäla dig direkt här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »